L'alcalde de Riner, Joan Solà, veu en la possibilitat de fer visitable el pati interior de la Casa Gran del santuari del Miracle com una oportunitat per potenciar tot el conjunt com a «atractiu turístic cultural» que porti encara més visitants fins al recinte i el municipi.

En aquest sentit, Solà destaca que el santuari del Miracle de Riner és reconegut des del 2008 com a Bé Cultural d'Interès Nacional en la categoria de monument històric. El santuari, de forta devoció mariana, fou construït arran de l'aparició de la Mare de Déu a dos pastors l'any 1458 i l'església actual data del segle XVII.

En la seva totalitat, es tracta d'un conjunt format, a part de l'església esmentada, per la Casa Gran, datada del segle XVI i antic alberg per acollir els pelegrins, la casa d'espiritualitat que acull les persones que volen trobar un ambient de pau i pregària, les cel·les i el monestir benedictí, que és atès per monjos procedents de Montserrat des del 1901.

Patrimonialment, el més destacat és el retaule barroc del segle XVIII, situat al interior de l'església, obra de Carles Morató i el daurador Antoni Bordons.

Pel que fa el projecte per fer visitable el pati interior de la Casa Gran, el següent pas del consistori serà ara intentar trobar-hi el finançament.