Solsona ha encetat avui la 65a Fira de Sant Isidre donant pas a tres dies durant els quals el centre de la ciutat es converteix en un recinte multisectorial en què convergeixen el sector ramader, industrial i comercial de la comarca. La consellera d´Agricultura i Ramaderia, Meritxell Serret, ha inaugurat la mostra aquest matí fent èmfasi en el fet que es tracta d´una mostra "de referència" al país i, sobretot, a les terres de Lleida. Serret ha destacat també que "la fira de Sant Isidre de Solsona és una mostra de les oportunitats que el sector agroramader ofereix als joves" a través de "la capacitat per portar bestiar" - és el certamen amb més caps vius del país - i de "la creació de sinergies" per avançar i afavorir el "relleu generacional".

Serret s´ha compromès a "consolidar polítiques cada vegada més ajustades" a les necessitats del sector.

Per la seva banda, l´alcalde de Solsona, David Rodríguez, ha posat en valor "la suma de sinergies entre sectors" que suposa la fira. Entre els discursos de les autoritats, amb el director de la fira, Josep Caelles, i el president per delegació del Consell Comarcal, Francesc Xavier Mas, s´ha remarcat també el paper del certamen com "a festa major de la comarca" i com a esdeveniment de trobada "social i cultural".

Gairebé 200 expositors

La Fira de Sant Isidre aplega enguany gairebé 200 expositors. El certamen s´ha posat en marxa aquest divendres en una jornada assoleiada i agradable que convidava a passejar pel centre de Solsona, tot i ser dia feiner. Durant el cap de setmana, l´organització espera 30.000 visitants.