Carme Colilles, coordinadora de l'àrea comarcal de Serveis Socials, detalla que si algú requereix de forma permanent algun dels productes, el Consell Comarcal l'ajudarà a consultar a quins ajuts públics pot recórrer. «Els aparells del banc d'ajudes i productes tècnics de suport del Solsonès són útils sobretot per a aquelles persones que s'acaben d'operar i necessiten unes crosses, o bé per a gent gran que requereix un llit elèctric i d'altres suports per malaltia», segons destaca Colilles.

L'objectiu és que a totes aquestes persones els aparells en cessió els ajudin «a millorar la pròpia autonomia». Entre els productes a disposició dels particulars que ho sol·licitin per desenvolupar les activitats diàries hi ha un caminador de quatre rodes, un disc giratori per a transferències de persones amb poca mobilitat o nul·la, una cadira amb vàter d'altura regulable o un bastó trípode, així com un pujaescala portàtil o un remuntador d'escales per a cadira de rodes manual. La fiança prèvia que també es demana, es tornarà quan es retorni l'aparell en perfecte estat.

Els Serveis Socials Bàsics (SSB) del Consell Comarcal del Solsonès valoraran les sol·licituds presentades i emetran un informe. A més, podrà eximir-se del pagament de la fiança qui justifiqui motius econòmics.

El ple de dijous del Consell Comarcal també va servir per debatre i aprovar les bases reguladores d'ajuts de transport i menjador del proper curs i una moció per un desenvolupament rural sostenible.