El ple ordinari del Consell del Solsonès va donar dijous al vespre llum verd a una ordenança que regula el preu públic de cessió d'articles d'ajuda tècnica per a malalts i persones amb discapacitat física de la comarca.

El text estableix el preu públic a pagar per sol·licitar «en qualitat de cessió» diferents recursos tècnics que garanteixen l'autonomia de les persones amb dificultat de mobilitat o en situació temporal de dependència. Així ho explica Carme Colilles, coordinadora de l'àrea de Serveis Socials de l'ens.

El propòsit és donar solució a aquelles persones que, per motius diversos, no tenen accés a productes imprescindibles per al seu dia dia, com unes crosses, un caminador, una grua o un llit articulat. D'aquesta manera, a més de promoure i potenciar l'autonomia personal de les persones amb discapacitat o en situació de dependència al Solsonès, també s'afavoreix la reutilització i el reciclatge de productes de suport perquè tinguin una vida útil més llarga. Carme Colilles detalla que el servei està pensat per a totes aquelles persones que puguin necessitar «temporalment» un producte de suport i vulguin que se'ls presti fins que es recuperin, fins que rebin els ajuts oficials o fins a disposar dels recursos necessaris per adquirir-ne un de propi. El Consell del Solsonès va crear el 2016 el banc de productes tècnics, va adquirir tot un grup de productes d'autonomia personal, com un llit elèctric, una grua, un matalàs antiescares d'aire, caminadors o una cadira de banyera giratòria, gràcies a una subvenció d'un contracte programa del departa-ment d'Afers Socials de la Generalitat.

Segons explica Colilles, aquest banc s'ha unificat amb el que disposa Creu Roja Solsonès per facilitar un sol punt on sol·licitar aquests articles. «Qualsevol persona que necessiti unes crosses o una eruga per pujar escales, per exemple, pot accedir-hi», diu.