Arran Solsonès ha denunciat en una nota el que considera que és «persecució política per part de l'alcalde de Solsona» pel que fa la multa a un dels seus membres, una afirmació que el mateix batlle solsoní, David Rodríguez, nega rotundament.

Tot plegat ve d'una acció simbòlica que Arran Solsonès va fer el 8 d'abril que consistia a tallar el carrer Castell al seu pas per la plaça del Ruc. L'objectiu era crear una frontera falsa per visualitzar les polítiques de la Unió Europea. Segons l'organització juvenil de l'esquerra independentista, «un membre d'Arran va rebre el 8 de maig una carta datada el 2 de maig, signada per l'alcalde de Solsona, en la qual se li inicia un expedient sancionador i se li imposa una multa de 120 euros, per l'acusació de no voler-se identificar [aquell dia] mitjançant el DNI davant els membres de la Policia Local que van actuar i van emetre denúncia». Fonts d'Arran Solsonès sostenen que la policia no va demanar a aquesta persona que s'identifiqués. «La carta adjunta a l'acta de denúncia té mostres que ha estat manipulada», segons el comunicat emès per Arran.

Arran Solsonès, Casal La Fura i Alternativa per Solsona-CUP van expressar l'abril malestar per «les formes» en la retirada de la pancarta, tot i que l'alcalde explica que no s'havia demanat permís per tallar la via. En aquest sentit, Rodríguez afegeix que la multa «no té res a veure» amb una persecució i afirma que «és lleig» que no s'expliqui que l'Ajuntament de Solsona va reunir-se amb dos representants d'Arran i un membre de la CUP per exposar, «amb voluntat d'entesa, que en cas de voler dur a terme una acció com la que es va fer de tallar el carrer, només calia demanar permís».

Segons l'alcalde, la sanció ve del fet que «el noi no va voler identificar-se amb DNI, una qüestió que era purament formal», i un fet del qual el batlle va assabentar-se per la Policia Local. «La prova és que la companya que va accedir a identificar-se no té cap sanció», recorda Rodríguez. Membres d'Arran Solsonès reiteren que la multa imposada és «superior» a que preveu l'ordenança de Convivència Ciutadana i que «no s'explica el perquè».