26 de maig de 2017
26.05.2017
40 Años
40 Años

La CUP de Solsona vol que el ple rebutgi les paraules del bisbe

L'Ajuntament de Tàrrega reclama a Novell que rectifiqui les afirmacions sobre l'homosexualitat

26.05.2017 | 00:16

Per la seva part, l'Ajuntament de Tàrrega ha expressat el rebuig «ferm» a les afirmacions del bisbe de Solsona, Xavier Novell, en què planteja una relació directa entre l'absència de la figura paterna i l'orientació sexual dels adolescents, segons es desprèn de la seva glossa publicada diumenge passat, 21 de maig.

El rebuig institucional ha tingut l'acord unànime de tots els grups municipals, CiU, CUP, ERC, PSC i CdT. L'Ajuntament de Tàrrega ha reprovat de forma «rotunda» les paraules de Novell, que són «del tot desafortunades i allunyades de la realitat» i constitueixen «un greuge» vers les famílies monoparentals i els drets de les persones LGTBI.

Des del punt de vista dels grups municipals de l'Ajuntament de Tàrrega, referir-se a l'orientació sexual de les persones com a confusió, com ho ha fet el bisbe de Solsona, «atempta directament» contra la normalització de la diversitat sexual i contra l'equiparació dels drets de les persones LGTBI a la societat.

L'Ajuntament de Tàrrega també subratlla que aquest és un municipi «obert, integrador, clarament posicionat a favor de la plena igualtat de les persones» i recorda que s'hi han impulsat diverses campanyes contra l'homofòbia. L'Ajuntament ha instat el bisbe Xavier Novell a «reflexionar» sobre la realitat de la societat actual i a «rectificar» les seves afirmacions. Tàrrega s'ha sumat a l'allau de crítiques dels darrers dies, per part de Govern i ajuntaments. El de Cervera, per exemple, l'ha declarat persona non grata.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook