La Ruta dels Dòlmens de Pinós vol fer viatjar en el temps els seus participants. Comença avui a les 9 del matí a la masia de les Planes i presenta un itinerari circular de dificultat baixa que visita el Cós, el dolmen de la Pera, el poblat ibèric de Brics, el dDolmen de Casa Cremada i el dolmen de Cal Cuca. L'hora prevista d'arribada és la una del migdia.

En total, consta de 9 quilòmetres que poden fer-se en bicicleta pròpia o llogada (per 12 euros). L'empresa la BaCiCleta també ofereix la possibilitat de llogar una bicicleta elèctrica per 30 euros.

L'entitat organitzadora, Territori de Masies, proposa enguany un taller d'activitats neolítiques pel moment de l'esmorzar. Demostracions de com es feia la talla de sílex o com es fabricaven fletxes permetran als participants «conèixer en persona com es vivia al neolític», en paraules de l'entitat. Laura de Castellet en serà la guia. A més, s'ha proporcionat als participants una llista de punts del territori on poden menjar i dormir després de la ruta. Territori de Masies promociona el patrimoni i la cultura del Baix Solsonès.