01 de juny de 2017
01.06.2017
40 Años
40 Años

L'Observatori contra l'Homofòbia creu que les disculpes de Novell "arriben tard"

Eugeni Rodríguez, president de l'entitat, defensa que el bisbe de Solsona hauria de fer un nou escrit "apoderant" tota la gent que "ha deixat aïllada"

01.06.2017 | 14:41

El president de l´Observatori contra l´Homofòbia, Eugeni Rodríguez, creu que les disculpes del bisbe de Solsona, Xavier Novell, ´´arriben tard´´. Per això, defensa que aquestes disculpes es tradueixin en una altra opinió ´´favorable als drets i llibertats del col·lectius´´. Rodríguez considera que per a tota la gent ´´que ha quedat aïllada´´ amb el contingut de la primera glossa, Novell hauria de fer un escrit ´´en positiu´´ . Rodríguez ha reiterat que des de l´entitat, les paraules del bisbe es consideren sancionables, però que des dels serveis jurídics de la Generalitat es tracte com una opinió. El president de l´OCH ha fet aquestes declaracions després d´una reunió amb el president Carles Puigdemont,
Eugeni Rodríguez ha fet una valoració positiva d´aquesta trobada, que ha tractat el grau d´implementació de la llei contra la homofòbia i el reglament que l´ha de desplegar. En aquest sentit, Rodríguez posa d´exemple les paraules de Novell que per l´OCH haurien de poder ser sancionables perquè ´´aïllen i creen sentit homofòbic´´. Per aquest motiu, l´entitat ha proposat una reunió entre el Govern, l´Església i el col·lectiu, per abordar aquests discursos.

Rodríguez també ha valorat la redacció de la futura llei que ha de regular la igualtat de tracte, per la qual, proposen la creació d´un òrgan independent que pugui implementar les polítiques LGTBI a Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook