El president de l´Observatori contra l´Homofòbia, Eugeni Rodríguez, creu que les disculpes del bisbe de Solsona, Xavier Novell, ´´arriben tard´´. Per això, defensa que aquestes disculpes es tradueixin en una altra opinió ´´favorable als drets i llibertats del col·lectius´´. Rodríguez considera que per a tota la gent ´´que ha quedat aïllada´´ amb el contingut de la primera glossa, Novell hauria de fer un escrit ´´en positiu´´ . Rodríguez ha reiterat que des de l´entitat, les paraules del bisbe es consideren sancionables, però que des dels serveis jurídics de la Generalitat es tracte com una opinió. El president de l´OCH ha fet aquestes declaracions després d´una reunió amb el president Carles Puigdemont,

Eugeni Rodríguez ha fet una valoració positiva d´aquesta trobada, que ha tractat el grau d´implementació de la llei contra la homofòbia i el reglament que l´ha de desplegar. En aquest sentit, Rodríguez posa d´exemple les paraules de Novell que per l´OCH haurien de poder ser sancionables perquè ´´aïllen i creen sentit homofòbic´´. Per aquest motiu, l´entitat ha proposat una reunió entre el Govern, l´Església i el col·lectiu, per abordar aquests discursos.

Rodríguez també ha valorat la redacció de la futura llei que ha de regular la igualtat de tracte, per la qual, proposen la creació d´un òrgan independent que pugui implementar les polítiques LGTBI a Catalunya.