La moció en contra de les declaracions del bisbe Xavier Novell presentada per Alternativa per Solsona-CUP no va aconseguir l'aprovació del consistori solsoní en el ple de divendres passat. Va tenir els vots en contra del grup de CiU i de l'alcalde, David Rodríguez, juntament amb els dos regidors d'Esquerra Sara Alarcón i Ramon Xandri. El grup de govern, tot i així, va votar la moció de manera individual. D'aquesta manera, els regidors d'ERC Isabel Roca, Lluís-Xavier Gonzàlez i Antoni Carralero es van abstenir, juntament amb la regidora del PSC Yasmina Valderrama. Els dos vots a favor van ser els del partit impulsor de la moció, ApS-CUP.

David Rodríguez va explicar que el seu vot en contra va tenir en compte «l'esperit de la moció», que va més enllà del reprovament de les declaracions i demana que no es convidi «el bisbe de Solsona ni cap representant del bisbat als actes públics que organitzi l'Ajuntament solsoní», així com la no assitència «als actes laics o religiosos organitzats pel bisbat de Solsona o presidits pel bisbe», seguint els punts de la moció presentada.

El grup de Convergència, en paraules del seu portaveu, Marc Barbens, va demanar que es votés la moció per punts separats, perquè els punts inicials, de rebuig a les declaracions del màxim representant del bisbat i del seu impacte a la ciutat de Solsona, haurien rebut més vots positius que la moció completa.

Protocol

El ple també va servir per formalitzar diversos canvis en el protocol de les celebracions de Corpus i la Festa Major de Solsona. L'alcalde, David Rodríguez, va declarar que, «a partir d'ara, si es vol assistir a la processó de Corpus, serà a títol individual i no com a ajuntament». El portaveu de CiU, Marc Barbens, hauria preferit «l'aprovació del punt abans de la festa, el darrer ple, per poder actuar en conseqüència», i Òscar Garcia, de la CUP, va afegir que «s'hauria d'anar més enllà i mirar qui es convida a les festes».