Territori de Masies presentarà les revistes de memòria popular del baix Solsonès avui dijous a partir de dos quarts de sis al santuari del Miracle. Es tracta de publicacions sobre la vida al segle XX a Territori de Masies (Clariana de Cardener, Pinós, Llobera, Pinell, Riner, la Molsosa, Llanera i Castelltallat), basant-se en el treball d'entrevistes i tallers de memòria fet per L'Arada durant els anys 2015 i 2016. Tindrà lloc a la Casa Gran del Miracle.

Dissabte és el dia en què es concentren més actes, ja que de bon matí, a un quart de nou, hi ha programada l'activitat de recuperació de la memòria del camí ramader que passa pel Miracle i la memòria de la Fira de l'Empelt, amb la plaça del Santuari del Miracle com a punt de sortida. La ruta, de 5 quilòmetres i dificultat baixa, serà guiada pels mateixos veïns. A les onze hi haurà portes obertes a la Formatgeria del Miracle, i a dos quarts de dues començarà el Tasta Territori, una degustació al claustre del Santuari del Miracle. Hi participaran més de 20 productors i restauradors de Territori de Masies i rodalies.

Territori de Masies és una iniciativa comunitària que pretén dinamitzar i promocionar el territori del baix Solsonès i el seu entorn, així com el seu patrimoni. És fruit del treball en xarxa de gairebé una trentena d'entitats i està promogut per la cooperativa L'Arada.