Monitors, nens i pares de l'Esplai Riallera de Solsona estaven desolats per la mort d'un menor de 13 anys que formava part del grup i que va morir ahir en caure des d'un penya-segat a Roses mentre feien una ruta. El nen formava part d'un grup de 15 nens que feien un itinerari d'una setmana per la Costa Brava des de l'1 d'agost i havien d'acabar a Cadaqués. Els tres monitors que acompanyaven el grup són del Solsonès i molts dels nens són de la mateixa comarca, tot i que també n'hi ha de Barcelona i de Lleida.

El menor es va precipitar des d'una altura de 30 metres poc després de les 12 del migdia sobre les roques de la zona dels Romaguers, entre la cala Montjoi i la Punta de la Ferrera. El lloc on va caure no s'hi pot accedir per terra, i per aquest motiu una embarcació particular va haver de traslladar els primers efectius dels Bombers fins a la zona de l'accident, on li van practicar les primeres maniobres de reanimació. Posteriorment, l'helicòpter amb els efectius dels GRAE i del GEM se'l van emportar en estat molt crític a la cala Montjoi,on l'esperava una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els sanitaris el van traslladar al Centre Mèdic del càmping Cala Montjoi, on finalment es va certificar la seva mort.

Fins al lloc de l'accident es van desplaçar dues dotacions i l'helicòpter de rescat amb efectius dels GRAE i del GEM dels Bombers de la Generalitat. També s'hi van traslladar dues ambulàncies i psicòlegs del SEM, que en coordinació amb l'Ajuntament de Roses van donar suport psicològic al grup i a la família de la víctima. També hi van treballar quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, efectius de la Policia Local i una embarcació de Salvament Marítim.

La família del nen estiueja habitualment al Solsonès. A més, el menor estava molt vinculat a l'escoltisme. L'Ajuntament de Roses es va fer càrrec del grup, que el va traslladar al saló de l'entrada del teatre municipal, on psicòlegs de la Generalitat els va atendre. Aquest també va ser el punt habilitat per rebre els familiars dels menors i dels monitors. De fet, ahir al vespre els pares, acompanyats per l'alcalde accidental de Solsona, Lluís-Xavier Gonzàlez, es van desplaçar al municipi de l'Alt Empordà. El dirigent polític mostrava la seva consternació pel succés, i va donar ple suport a la família del nen que va morir, i també a l'entitat, tot assegurant que compleix les ràtios d'infants per monitor. També afegia que «es tracta d'una entitat d'educació en el lleure, fortament arrelada en la vida social solsonina, amb una reconeguda experiència en aquest camp de prop de 50 anys que l'avala».

Des de primera hora de la tarda, Lluís-Xavier Gonzàlez va estar en contacte amb l'alcaldessa de Roses, Montserrat Mindan, per fer-ne un seguiment.

L'Ajuntament de Solsona ha convocat un minut de silenci davant de l'edifici consistorial avui a les 6 de la tarda, i la bandera onejarà a mig pal tot el dia. D'aquesta manera la capital comarcal vol mostrar la seva consternació pel succés.

La consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, va explicar des de Girona també que els tres monitors són titulats.