L'entitat el Solsonès Obert al Món (SOM) ha començat el cicle Moments Solidaris amb una vetllada poètica al pla d'Olius que ha recaptat 700 euros per ajudar els refugiats, en col·laboració amb la plataforma Stop Mare Mortum. Hi han participat una 80 d'assistents que han pogut gaudir dels poemes recitats acompanyats musicalment. També s'ha obert al públic la possibilitat d'afegir-s'hi recitant poesia durant la vetllada.

La iniciativa és el primer d'un seguit d'actes anomenats Moments Solidaris, que continuaran amb el concert de Judit Neddermann el 2 de setembre a dos quarts de dotze a la plaça Sant Joan, l'exposició «Vides refugiades», del 7 de setembre al 7 d'octubre a l'antiga Caixa Penedès de la plaça del Ruc, la presentació del llibre Amic meu el 21 d'octubre a la biblioteca Carles Morató, amb la presència de l'escriptor i periodista Màrius Serra, i el concert de l'Orfeó Nova Solsona i el pianista Xavier Ricarte del 25 de novembre, anomenat Cants Solidaris, que serà a la sala Sants Màrtirs del Palau Diocesà solsoní.

Pel que fa a l'exposició «Vides refugiades», presentarà dues exposicions entrellaçades: «Rostres de la Mediterrània» i «Seguint els passos de n'Assem». Els dos reculls artístics són fruit de la col·laboració de l'entitat solsonina amb Stop Mare Mortum. «Rostres de la Mediterrània» és una exposició formada per 60 obres d'artistes gràfics de 15 països de tot el món. «A Seguint els passos de n'Assem», es mostren colpidores fotografies de Maro Kouri, sobre la travessa dels refugiats. El llibre Amic meu l'ha fet l'associació Open Cultural Center amb els dibuixos i les reflexions d'infants refugiats al camp de Kherso, Grècia.