L'Ajuntament de Solsona va distingir el compositor i pianista barceloní Albert Guinovart unes hores abans d'actuar al Teatre Comarcal juntament amb la cobla Marinada.L'alcalde accidental Lluís-Xavier Gonzàlez, la regidora de Cultura i presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón, i el portaveu del PDeCAT, Marc Barbens, el van rebre a l'ajuntament, on Guinovart va signar en el segon llibre d'honor del consistori.

La seva obra Nocturn a Solsona, sobre les melodies de la imatgeria festiva solsonina, així com el seu compromís amb la ciutat, que ja es va fer palès amb la revisió i l'arranjament de la glossa del Ball de gegants de Josep Sancho-Mar-raco, van ser objecte d'un especial agraïment. L'alcalde accidental va obsequiar-lo amb una figura del flabiolaire per les seves connotacions sobre el patrimoni musical de la festa solsonina.

El músic, que es dedica a la interpretació, la composició i la docència, és un dels més complets del panorama català actual. En el segon llibre d'honor de l'Ajuntament de Solsona signen personalitats no polítiques de reconeguts mèrits per la població en diferents àmbits. Hi han escrit, entre altres, els economistes Timothy J. Kehoe i Arcadi Oliveres, la il·lustradora Roser Capdevila, la cuinera Carme Ruscalleda, l'escriptor i periodista Vicenç Villatoro i els esportistes solsonins Sílvia Leal, Sancho Ayala i Miquel Pujol.