El Concert Solidari organitzat per l'entitat Solsonès Obert al Món (SOM), amb la cantant Judit Neddermann i la seva banda, ha venut més de 90 entrades. La recaptació es destinarà a ajudes per als refugiats, a través de la plataforma Stop Mare Mortum, amb la qual SOM fa temps que col·labora.

Neddermann, en la presentació del concert, va agrair la tasca de l'entitat solidària solsonina, en una mostra de sensibilitat i sensibilització que també va fer palesa en les seves cançons. El públic de la plaça Sant Joan va anar viatjant als diferents paratges de les melodies «properes, senzilles, quotidianes i emocionants», en paraules de la tresorera de l'entitat SOM, Montse Mas.

El Solsonès Obert al Món fa gairebé 20 anys que organitza el Concert Solidari, en un dels vessants que l'entitat té per col·laborar en diferents conflictes humanitaris mundials. Els darrers mesos, els seus esforços s'han centrat en l'ajuda als refugiats.

Per la festa major, s'inauguraran les exposicions «Seguint els passos de n'Assem» « Rostres de la Mediterrània» cedides per Stop Mare Mortum. Mas ha afegit que de la mateixa manera que altres vegades han actuat «en situacions com la guerra d'Iraq o el terratrèmol del Marroc», el tema dels refugiats ha afectat l'entitat «des del primer dia».