Els gegants de Solsona ja han començat a trepitjar carrer escortats per desenes de famílies. Ahir la ciutat va donar el tret de sortida oficial a la seva 364a festa major, que s'allargarà fins al dia 11. L'arrencada simbòlica la va donar una trabucada des de l'ajuntament a càrrec del trabucaire Josep Maria Ramellat.

Acompanyat de la regidora de Cultura i presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón, i altres membres de la corporació, Lluís-Xavier Gonzàlez va remarcar que aquesta edició de la festa major ha fet un esforç per incorporar aquelles propostes sorgides del si dels col·lectius, entitats i ciutadans. «No són canvis plantejats només per nosaltres, sinó que són modificacions que responen a la voluntat que la festa s'adapti a les noves inquietuds», en paraules de Gonzàlez, respecte al procés participatiu de l'any passat.

Per a avui, divendres, han confirmat la seva participació als actes centrals de la festa major la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, així com diversos alcaldes de la comarca.