Llum del Mediterrani va començar fa cinc anys, i en fa dos que ha agafat embranzida. Al principi no tenia ubicació física, s'adreçava directament a les empreses, hotels, centres i escoles de salut que ho demanaven. Llavors, l'hotel Can Puig, de Clariana de Cardener, va oferir a la xaman Inés Prats una cabana de fusta enmig del bosc. «Ens van obrir de bat a bat les portes de les seves instal·lacions,i ens van ajudar a engegar el projecte al Solsonès», diu agraïda Prats.

Des d'aquest estiu, el centre xamànic de reactivació personal es troba encara més integrat en la natura, a la masia del segle XVII la Cabana de Cal Llera. «Ens ofereix diversos espais, i moltíssimes possibilitats. Hem canviat pel volum de clients, per les seves necessitats i les nostres. Ens vam traslladar al principi del mes de juny, i l'endemà ja van venir clients. Mentre hi anem vivint i treballant, ho anirem cuidant i arreglant», continua la xaman del segle XXI.

En un futur proper, Llum del Mediterrani vol oferir als clients la possibilitat de quedar-se a dormir i menjar al centre. Prats afegeix que «el descans i l'alimentació són bàsics per al desenvolupament personal i grupal, i complementaran les diverses teràpies».