El departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres de millora de la car-retera C-26 al seu pas per Solsona. Els treballs consisteixen en un reforç del paviment en un tram de tres quilòmetres, la major part del qual travessa el terme municipal de la capital del Solsonès. Segons l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, fa temps que l'Ajuntament ho havia demanat a la Generalitat, ja que es tracta de «trams que estan molt malament». L'alcalde va afegir que «possiblement abans de final d'any comencin les obres».

El cost de l'actuació és de 463.000 euros i té un termini d'execució aproximat d'un mes. Els treballs inclouen els fresatges i reposicions, recreixement del ferm, elements de drenatge i de senyalització, abalisament i defensa. Els trams de la carretera que seran millorats, a part del terme municipal de Solsona, també poden afectar els municipis veïns de Castellar de la Ribera, Lladurs i Olius.

Perquè comencin les obres primer cal que es faci l'adjudicació dels treballs. En paraules de David Rodríguez, «ens haurem d'entendre, entre Generalitat i Ajuntament de Solsona, més que res per temes logístics». Tanmateix, el pes pressupostari i de gestió el portarà sobretot el departament encarregat de les obres a les carreteres dins de la institució catalana.