El Centre Sanitari del Solsonès no segueix el criteri de contractació pública pel que fa als serveis "de curta durada" o "d'urgència per cobrir baixes puntuals", sinó que s'escullen els candidats d'entre una base de dades de currículums que es disposa i van arribant al centre, seguint les paraules de la presidenta del Consell Comarcal Sara Alarcón, que ho ha explicat públicament en la roda de premsa dels resultats de l'auditoria que va proposar als inicis de legislatura.

Respecte als professionals no laborals, provinents de l'Institut Català de la Salut, que presten serveis sanitaris al centre i que els facturen, "no existeix un contracte formalitzat amb l'entitat ni un procediment de contractació adequat. Un dels motius és la manca de metges per poder cobrir totes les hores que es necessiten al centre, que treballa de manera continuada 24 hores al dia, 365 dies l'any. Durant la roda de premsa s'ha fet palesa la necessitat d'una borsa de treball "com a tal".

La presidenta de l'ens comarcal, Sara Alarcón, ha explicat als mitjans de comunicació més d'una tretzena de "riscos o incidències rellevants" que s'han trobat gràcies a l'examen dut a terme per l'empresa Faura-Casas. En paraules de Pere Ruiz, el responsable de l'auditoria, pressupostàriament hem trobat bons resultats pel que fa al nivell d'endeutament, tant del Consell com del Centre Sanitari i el Patronat de Turisme de la comarca, que han complert els objectius d'estabilitat pressupostària.

Responsabilitat

L'equip de govern del Consell Comarcal, format per Esquerra Republicana i un grup d'independents, va dir a principi de legislatura que desenvoluparia l'auditoria, en un "exercici de responsabilitat i de compromís adquirit", seguint les paraules de la seva presidenta, Sara Alarcón, que ha afegit que "a partir d'ara hem d'esmenar aquests riscos que hem trobat, i alguns d'ells els hauran d'estudiar els respectius òrgans reguladors".

"Durant l'oposició, sempre havíem fet propostes de millora de la gestió", continua Alarcón, que ha explicat que després dels resultats de l'examen "es demanaran explicacions a l'anterior govern del Consell Comarcal i depenent de les respostes dels òrgans competents que estudiaran els diversos casos, també es podran demanar responsabilitats".