El Consell Comarcal va acordar en el darrer ple que el premi Signum s'atorgui cada tres anys en lloc de cada any. «D'aquesta manera, la distinció tindrà més prestigi», perquè donar el guardó un cop a l'any en una comarca de poc més de 13.000 habitants com és el Solsonès, «és massa», seguint les informacions de l'ens comarcal.

L'any passat, el premi va ser per al Centre Excursionista del Solsonès, per la seva trajectòria de més de quaranta anys impulsant i transmetent valors de respecte a la natura, coneixement del medi, protecció de l'entorn i del patrimoni cultural.

El Consell Cultural Francesc Ribalta, l'assemblea del qual s'encarrega de decidir els guanyadors, està integrat per un representant de l'Associació Cultural Vall de Lord, l'arxiver diocesà, un representant del Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, un membre en representació d'Òmnium Cultural, un representant del Centre d'Estudis Lacetans, un representant del Centre Cultural d'Ardèvol, el director de l'Arxiu Comarcal del Solsonès i un representant dels grups polítics comarcals.