Anna Montraveta, la primera pubilla de Catalunya de Solsona i de les comarques lleidatanes, va ser rebuda institucionalment ahir a l'ajuntament solsoní, amb la presència d'altres representants del pubillatge amb títol nacional, així com del pubillatge solsoní, amb nombroses expubilles de la ciutat des que s'hi va implantar la tradició l'any 1969.

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, va demanar a Montraveta la firma i escriptura en el segon Llibre d'Honor de l'Ajuntament de Solsona, just després de l'autora de Les Tres Bessones Roser Capdevila. També se li va fer entrega d'una miniatura de la geganta vella i un ram de flors.

La vicepresidenta de Foment de les Tradicions Catalanes, Montse Auguets, i membres del consistori solsoní també van rebre Montraveta i la van felicitar, en un acte que va esdevenir reivindicatiu, en què es va apel·lar en nombroses ocasions a la República catalana i a la importància històrica dels dies que estem vivint.

La solsonina Anna Montraveta té 18 anys, ha començat a estudiar Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona, va ser pubilla de Solsona l'any 2016 i el 24 de setembre passat va rebre la banda de Catalunya a Santa Pau, a la Gar-rotxa, després de ser seleccionada entre les 40 aspirants per Foment de les Tradicions Catalanes. L'actual pubilla de Catalunya, en el seu parlament, va donar les gràcies a tothom que li havia donat suport i que l'havia ajudat a estimar Solsona i Catalunya des de ben petita. En especial, al seu avi, que la duia de la mà pels carrers del nucli antic solsoní. Seguint amb les seves paraules, portar la banda «és tot un honor», en una barreja d'emocions i respecte.