L'entitat Sol del Solsonès va celebrar aquest diumenge la quarta edició de la Cursa i Caminada Solidària. Els objectius de la cursa, en paraules de l'entitat organitzadora, són promocionar els hàbits saludables i sensibilitzar la població contra les addiccions. Segons les seves paraules, l'activitat física es pot entendre «com una alternativa i factor de prevenció respecte a les conductes addictives». Sol del Solsonès es defineix com l'agrupació de familiars de malalts mentals i drogodependents de la comarca.

El recorregut de les dues modalitats, tant la caminada com la cursa, va passar pels carrers de Solsona i va sumar un total de 3 km. La participació va ser majoritàriament de dones, d'edats compreses entre 15 i 77 anys, segons informa l'entitat. Una vegada finalitzada la cursa, el conseller comarcal d'Esports, Albert Bajona, el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Solsona, Ramon Xandri, i la presidenta del Sol del Solsonès, Mònica Serra, van portar a terme l'entrega de premis.

La presidenta Mònica Serra ha explicat a Regió7 que, a més del treball del dia a dia de l'associació, és important contribuir amb activitats d'informació i conscienciació, tant destinades al públic general com als alumnes de les escoles de la comarca. De cara a l'any 2018, Sol del Solsonès vol posar a disposició dels ciutadans un punt d'informació gratuït per resoldre dubtes amb relació a les malalties mentals.