Els membres del Grup de Natura del Solsonès (GNS), dins del Centre d'Estudis Lacetans, van fer una sortida el dissabte 2 de desembre per esmorzar i fer una excursió per conèixer els arbres monumentals i singulars de la comarca, seguint les paraules de les organitzadores de l'activitat per part de l'entitat.

«És una experiència que repetirem més endavant», comenten. Dos dels arbres monumentals que van visitar van ser el Pi Gros de Can Gaspar i el Pi Gros de Viladric, ambdós situats al municipi de Castellar de la Ribera. L'entitat que «estudia, protegeix i difon els valors naturals de la comarca» vol animar més gent per tal que formin part del grup. «Ens encantaria, i a la natura encara més», conclouen des de la secció que forma part del Centre d'Estudis Lacetans (CEL), que va néixer l'any 1996.

Un dels objectius del Grup de Natura és crear un equip de treball que pugui participar en la gestió i conservació del patrimoni natural comarcal, partint sempre del diàleg i establint col·laboracions amb les administracions, els ciutadans i altres entitats.