Les darreres nevades al Port del Comte han permès augmentar els gruixos de neu pols de 40 fins a 60 centímetres a les zones més altes, «uns 15 cm més que el darrer cap de setmana», en paraules del director de l'estació d'esquí alpí del Solsonès, Albert Estella. D'aquesta manera, el Port del Comte comença el Nadal amb 19 quilòmetres esquiables dels 50 totals repartits entre les diverses zones.

«Fa dos dies que les altes temperatures no ens permeten crear més neu perquè es desfaria, al migdia arribem a temperatures que s'apropen als deu graus. Tanmateix, les últimes nevades ens han ajudat a incrementar els gruixos de neu», continua Estella, que té ganes que les temperatures baixin altra vegada per generar més neu amb els canons i obrir més espais esquiables de l'estació.

Actualment, les pistes obertes són les de la zona Hostal, així com les zones del Sucre i la Bòfia, la de Debutants i la de Tubbys-trineus. En total, hi ha setze pistes obertes de les trenta-set que té l'estació, a més de vuit remuntadors oberts, quatre cintes, dos teleesquís i dos telecadires. A més, la qualitat de la neu és de pols dura. El director, Albert Estella, també ha explicat que les pistes obertes són «de tot tipus, ja que n'hi ha de blaves, de verdes i de vermelles».

El Port del Comte va obrir l'any 1973 i aquest any 2018 complirà 45 anys. Ubicada a la comarca del Solsonès, és definida com l'estació d'esquí de la Catalunya Central. Les seves instal·lacions de fabricació de neu, amb més de 250 canons generadors, li asseguren un mínim de pistes obertes, en espera de «més fortes nevades ara que entrem a l'hivern», conclou Albert Estella.