La cavalcada dels Reis d’Orient a Solsona manté la mateixa ruta i el mateix format que l’any passat, però pretén augmentar l’espectacularitat amb elements afegits com ara canons de llum i bombolles, segons ha explicat l’Ajuntament solsoní, que s’encarrega de l’organització i té l’ajuda de nombroses entitats.

Poc després de la posta de sol, a dos quarts de set de la tarda i des de la part alta de l’avinguda del Cardenal Tarancón, els Reis Mags començararan la seva ruta, passaran per la plaça del Camp abans d’arribar al portal del Castell, on seran rebuts per part de la corporació municipal. El rei Melcior farà un discurs abans que la comitiva baixi dels carruatges per continuar a peu per la via principal del nucli antic solsoní, el carrer Castell. La intenció és potenciar l’apropament amb el públic. Sobretot, amb els més petits.

El recorregut dels Reis d'Orient, a Solsona

Per fer-la més lluïda, tres entitats s’han afegit a la ja extensa llista dels anys anteriors. L’Associació de Festes del Carnaval de Solsona, el Tatrau Escola de Teatre i el Jove Ballet Solsoní s’han unit al grup format per l’agrupament escolta Pare Claret, el Centre Excursionista del Solsonès, l’Esplai Riallera, l’orquestra Patinfanjàs i els Trabucaires de Solsona.