L'Associació de Festes del Carnaval ha informat que avui dissabte, 13 de gener, comencen els assajos dels gegants del Carnaval. Es realitzen durant quatre dissabtes seguits, començant avui i acabant el dissabte 3 de febrer, quan comença la popular festa solsonina. Els assajos tenen lloc a la Sala Polivalent, a porta oberta.

Mecenatge i concursos

El Carnaval de Solsona preveu engegar una campanya de mecenatge dels gegantons de Carnaval. L'any passat va ser el torn dels nans xics. «Deixem a les vostres mans poder formar part en la construcció d'aquesta nova figura, que de ben segur tornarà a ser la il·lusió dels més petits», explicava l'Associació de Festes del Carnaval, que l'any 2016 també va portar a terme una campanya de finançament per al gegantó de la draca xica.«A part de l'aportació econòmica, és una manera de formar part de la història del Carnaval», continuen des de l'entitat, que explicarà durant els propers dies quines figures rebran el suport del mecenatge popular.

El Carnaval solsoní té 10 concursos diferents. Ahir divendres, 12 de gener, va acabar-se el termini per presentar les fotos del tretzè concurs «La bata arreu del món».