L'escola Setelsis de Solsona ja ha començat a preparar les primeres activitats de celebració del seu cinquantè aniversari, durant aquest any 2018. Els actes centrals es desenvoluparan els mesos de maig i juny amb una exposició de la història del centre educatiu solsoní i amb la festa de final de curs, a mitjan mes de juny.

A partir d'aquest trimestre, els alumnes ja estan portant a terme treballs relacionats amb l'aniversari. «Els demanem, per exemple, que s'imaginin l'escola d'aquí a cinquanta anys, i que ho descriguin», explica la directora del centre, Eli Traveset.

Setelsis també ha demanat als seus exalumnes, que també formen part de la història del centre, que pengin a Instagram una fotografia amb el seu nom acompa-nyada d'un pensament, record o desig amb les etiquetes #50anysEscolaSetelsis, #joambEscolaSetelsis o #jovaigestudiaralEscolaSetelsis.

Segons la directora, s'ha creat una comissió del 50è aniversari, «que es va trobant habitualment, dins la qual hi ha comissions de les diverses activitats». L'escola té un bon nombre de col·laboradors per a les diverses activitats.Escola Nova 21

Aquest curs, Setelsis també ha esdevingut un dels primers trenta centres a desenvolupar el programa de renovació pedagògica Escola Nova 21. Dins del programa de replantejament de l'educació que proposa Escola Nova 21 hi ha 458 centres inscrits, dels quals una trentena servirà per «obrir camí a la resta», segons el director del programa, Eduard Vallory.

El projecte ha estat impulsat per la Fundació Jaume Bofill, el Centre Unesco de Catalunya, la UOC i eduCaixa, amb el suport de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes i la fundació FemCAT.