La catorzena edició de la Fira del Trumfo i la Tòfona de Solsona ha començat amb el Taller de cuina de la tòfona amb maridatge de vins, a càrrec de Laia Comas i Roger Vilaginés, responsables del restaurant solsoní Mare de la Font. Vilaginés va afirmar que la tòfona és «un luxe accessible» davant de la cinquantena d'assistents que omplien la sala d'actes del CTFC Seminari.

«El cultiu de tòfona negra és una oportunitat de desenvolupament rural per a la comarca del Solsonès, i és dels més rendibles si es fa bé», explicava l'investigador del Centre Tecnològic Juan Martínez de Aragón, un dels assistents, que afegia que la tòfona és un recurs indiscutible, que genera valor al territori, a la vegada que diversifica l'activitat tradicional i mou un conjunt d'activitats turístiques al seu voltant.

Segons el Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya (CTFC ) a Solsona, entitat organitzadora juntament amb el Consell Comarcal del Solsonès i Solsonès Fires, hi havia vuitanta persones apuntades, de les quals trenta van quedar en llista d'espera. També hi havia una dotzena de restauradors provinents de Cardona, concentrats gràcies a l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (AdlSolCar).

Durant el taller es van poder tastar plats com ara la fullada de trumfos amb formatge del Miracle, ceba i tòfona, o el maki d'arròs a la cubana amb ous trufats.