La Guillermina, l´única elefanta del ramat que no és de color rosa, descobreix que hi ha moltes coses que estan reservades als mascles, fins que s´hi rebel·la. Aquest és l´argument del llibre infantil Rosa caramel (Kalandraka), en el qual se centra el laboratori de lectura que s´organitza el 10 de març a la Biblioteca Carles Morató de Solsona, adreçat a infants de 3 a 6 acompanyats d´un adult. Anirà a càrrec de les solsonines Iris Capdevila, Sandra Colell i Anna Sarri, estudiants del Grau en Mestre d´Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials del Campus Manresa de la UVic-UCC.

L´activitat consistirà en l´explicació del conte d´Adela Turín (text) i Nella Bosnia (il·lustració) i una proposta d´activitats per aprofundir en el tema que s´hi tracta, tot treballant els valors de la igualtat i la coeducació. Aquesta iniciativa s´emmarca dins el programa de la biblioteca solsonina 'Creixem llegint, creixem junts' i dins les anomenades accions integradores, un projecte formatiu de la UManresa que connecta la formació de mestres amb les necessitats de l´entorn.

Les alumnes solsonines, totes de diferents cursos, han treballat aquesta proposta conjuntament amb la Biblioteca Carles Morató per dissenyar el laboratori de lectura. Es durà a terme el dia 10 a les dotze del migdia al saló de les Homilies d´Organyà. Les places són limitades a una quinzena d´infants. Per participar-hi cal inscriure-s´hi amb antelació al mateix equipament.