21 de març de 2018
21.03.2018
40 Años
40 Años

El cicle Divendres de Pensament al museu de Solsona es consolida

Prop de 250 persones han experimentat, durant les quatre conferències, una visió de la terra com a espai vital

21.03.2018 | 20:44
El cicle Divendres de Pensament al museu de Solsona es consolida

El quart cicle Divendres de Pensament al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona ha girat al voltant de la terra com a lloc on es desenvolupa la vida. L´art conceptual, la teoria de la literatura, la poesia i el cinema han estat els diversos camps que han ajudat als assistents a entendre "la idea del planeta on vivim", segons fonts del museu solsoní.

Durant el cicle, Marta Ricart, artista i investigadora, mostrà la capacitat d´interconnectar directament i simbiòticament amb els espais i reptà el públic a practicar-ho en els diferents entorns del museu. Per la seva part, Núria Perpinyà, escriptora i professora de teoria de la literatura, va fer veure als assistents amb ulls d´artista les ruïnes, uns espais tan sorprenents com decadents. Amb Salvador Giralt, poeta i narrador, «vam celebrar l´alegria de viure tot relacionant el vi amb la poesia, la cançó i remullant-ho amb el tast d´un vi de muntanya fet al Solsonès, Falcó, de la mà de Sígfrid Torelló», continuen des del museu. Finalment, l´últim divendres de pensament, el director de cinema Marc Recha presentà el seu últim film, ´La vida lliure´, un viatge sensorial pels paisatges menorquins que mostra l´essència de la terra.

Tot i que el cicle ja fa un parell d´anys que es va consolidar, edició rere edició augmenta l´assistència de públic. Enguany prop de 250 persones han presenciat les diverses converses organitzades i coordinades per Raül Garrigassait i Víctor Pérez.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema