Mossèn Josep Maria Besora ha estat escollit president de la Confraria de la Mare de Déu del Claustre de Solsona. Després d'un any exercint el càrrec a causa de la renúncia del seu predecessor, Josep Sierra, Besora continuarà durant quatre anys més, fins a les properes eleccions.

En una entrevista a Regió7 a l'inici de la seva presidència, l'any 2017, Besora explicava que s'estava treballant per l'adequació d'un espai museïtzat per a la Mare de Déu del Claustre, una imatge del segle XII que constitueix una de les talles en pedra més significatives del romànic català. La confraria, amb orígens que se situen al segle XV, a part d'aquest projecte també està desenvolupant altres plans «de gran envergadura», segons Besora, que s'aniran desvelant durant els propers mesos.

La Vint-i-quatrena

L'òrgan de govern de la confraria és la Vint-i-quatrena. Els seus vint-i-quatre membres són els encarregats d'escollir el president mitjançant un procediment de vot a través de paperetes de vot, les quals cada membre diposita dins d'una caixa de fusta on hi ha quatre forats i quatre departaments a dins. El procediment de votació comença tancant la capsa amb clau, treient-la a fora i deixant-la sobre una taula. Cada confrare de la Vint-i-quatrena «surt a votar i torna a entrar, d'un en un, i al final es fa el recompte», continuava mossèn Besora. Els quatre administradors representen els estaments socials: l'eclesiàstic, el Gaudí (que aplega els titulats universitaris), l'artista i l'artesà.