Desenes de persones de públic als actes del Mes de la Poesia, més de 450 alumnes de primària que han treballat en la redacció d´haikus personalitzats per als aparadors de prop de cent establiments de la ciutat són les xifres de la iniciativa impulsada un any més a Solsona des de mitjan mes de març fins ara. El Mes de la Poesia a Solsona es clourà dimarts, dia 10, a dos quarts de sis de la tarda a la Biblioteca Carles Morató amb un taller gratuït d´haikus obert a tota la població i sense inscripció prèvia.

La solsonina d´origen nipó Kazuko Sano conduirà l´activitat, en què explicarà l´origen, la tradició i altres secrets d´aquesta forma de poesia tan arrelada al seu país i convidarà els assistents a fer-ne una pràctica. En el mateix acte, es lliuraran els diplomes als dotze participants al concurs 'Juguem a fer haikus' i el premi a la persona guanyadora, que consisteix en el darrer llibre de poesia de Lola Casas, Comerç de poemes. Poemes de comerç (Ed. La Galera, 2018). En aquesta obra, precisament, es recullen alguns dels versos que l´any passat es van veure exposats en aparadors solsonins.

El Mes de la Poesia a Solsona, que ha tingut la campanya 'Poesia als comerços' com a iniciativa més destacada, és impulsat anualment per la regidoria de Cultura i la Biblioteca Carles Morató amb la col·laboració de l´Agència de Desenvolupament Local, el Consorci per a la Normalització Lingüística i els centres escolars. Entre les seves mires hi ha la promoció del gust per aquest gènere literari i el reforç dels vincles de la ciutadania amb la biblioteca i el teixit comercial.