El Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central ha aprovat vint propostes de subvenció per a la convocatòria d'ajuts Leader del 2018. El Solsonès té nou expedients aprovats, que equivalen a un import aproximat de 309.000 euros, mentre que n'hi ha set de la Segarra (246.000 euros), tres del Bages (198.500 euros) i un de l'Anoia (22.500 euros).

El gerent del consorci, Jordi Vilalta, ha explicat que les propostes del Solsonès estan repartides entre Solsona i Sant Llorenç de Morunys. Pel que fa als àmbits, l'activitat agroalimentària i el turisme rural són els principals, però també hi ha incloses «la millora d'un càmping i la creació d'una activitat d'aventura de salt amb corda elàstica». Mentre que l'any passat es van finançar 6 projectes empresarials de la comarca, enguany la xifra a pujat a nou.

La inversió privada generada per aquests projectes presentats es troba al voltant d'uns 3.038.000 euros i els beneficiaris rebran els propers mesos les resolucions d'ajut de la direcció general de Desenvolupament Rural del departament d'Agricultura, Pesca i Alimentació per un import total de 776.488 euros.

Els ajuts són finançats al 57% per la Generalitat de Catalunya i el 43% pel fons europeu Feader. La que s'ha presentat en els darrers dies ha estat la tercera convocatòria d'ajuts Leader aprovada, amb un import que fins ara ha estat destinat a ajudar 61 projectes (2.329.465 euros), i Catalunya és la regió amb més convocatòries publicades en execució.