Al voltant de 150 persones s'han concentrat aquest dimarts a les vuit del vespre davant de l'Ajuntament de Solsona per donar suport al veí de Navès que ha estat arrestat aquest matí, juntament amb cinc persones més, per un presumpte delicte d'atemptat contra l'autoritat i desordres públics per haver encerclat el Parlament el passat 30 de gener. L'arrestat, vinculat al CDR del Solsonès, ha quedat en llibertat després de prestar declaració a la comissaria dels Mossos de Solsona i està a l'espera que el citin judicialment. Els concentrats han mostrat pancartes on es podia llegir 'Sóc CDR' i 'Tots som CDR' i també s'ha llegit un manifest de suport als arrestats. A més, una integrant del CDR del Solsonès ha agraït en nom del veí de Navès que ha estat detingut les mostres de suport que ha rebut.

La concentració de suport als CDRs ha comptat amb la participació del batlle de Solsona, David Rodríguez (ERC), així com diferents membres de l'equip de govern i també del grup del PDeCAT i la CUP. La coordinadora de l'ANC a Solsona, Pilar Ciuró, ha estat l'encarregada de llegir un manifest de suport a les persones arrestades aquest dimarts al matí i ha deixat clar que la finalitat de les detencions és "fer-nos por, però tenim clar que hem de continuar la lluita pacífica i no ens quedarem al sofà. Continuarem reclamant la llibertat dels presos polítics, que tornin els exiliats i que no hi hagi més repressió".

Ciuró ha lamentat que "qualsevol dia pot venir la policia perquè estem fent una manifestació amb més de vint persones, però el problema no és que vinguin, sinó que s'inventin uns relats de violència que no existeixen". "Ens volen fer creure que hi ha violència i no n'hi ha. Els CDR no actuem violentament", ha defensat Ciuró.

D'altra banda, una integrant del CDR del Solsonès s'ha dirigit a les desenes de persones concentrades davant de l'Ajuntament de Solsona en nom del veí de Navès detingut aquest dimarts al matí per agrair totes les mostres de suport que ha rebut. Els concentrats han mostrat pancartes on es podia llegir 'Sóc CDR' i 'Tots som CDR'.

A la Catalunya Central, a banda de Solsona, també s'han dut a terme concentracions de suport als sis detinguts com ara a Igualada, Manresa, Vic o Berga. Un dels arrestats és veí del Pont del Vilomara (Bages), i, igual que el veí de Navès, també ha quedat en llibertat després de declarar a la comissaria de Manresa. La resta són veïns d'Arenys de Mar, Malgrat de Mar i Òrrius.

L'ANC va convocar el passat 30 de gener una concentració a l'Avinguda Lluís Companys de Barcelona, després que el Parc de la Ciutadella quedés tancat per motius de seguretat, però centenars d'assistents van trencar el cordó de seguretat i es van aplegar durant hores davant el Parlament. L'ANC va desconvocar la protesta a la tarda però els CDR van continuar al lloc i van intentar acampar-hi.