La plaça de davant l'Ajuntament de Solsona ha reunit aquest dimarts al vespre unes 200 persones en suport als Comités de Defensa de la República (CDR), amb cartells de "sóc CDR, tots som CDR" repartits entre els assistents. La convocatòria ha volgut mostrar "solidaritat amb totes les persones represaliades, especialment amb les de la nostra comarca", segons ANC Solsonès.

El solsonenc arrestat al matí, veí de Navès i membre del CDR Solsonès, no ha estat present a la concentració però ha transmès als seus companys del comité un missatge de gratitud per les mostres de suport rebudes. Després d'haver prestat declaració a la comissaria dels Mossos de Solsona, ha quedat en llibertat a l'espera de citació judicial.

Durant la concentració, els parlaments s'han repartit entre l'alcalde de Solsona David Rodríguez (ERC), la coordinadora d'ANC del Solsonès Pilar Ciuró i tres membres del CDR Solsonès. També hi ha hagut la presència de més representants del govern municipal, del Consell Comarcal i d'entitats de Solsona i comarca. Rodríguez ha destacat que les darreres onades de repressió judicial contra l'independentisme venen "perquè estem fent les coses bé, estem avançant, i tenen por".

Ciuró ha llegit un manifest conjunt en suport dels arrestats, ha defensat que els CDR no actuen violentament i ha afegit que cal ser conscients que el sistema judicial "considera que les proves no tenen importància i que la proporcionalitat no existeix" i "castiga persones que no considera ciutadanes si no enemigues", esvaïnt les garanties per al funcionament de la democràcia.