16 de abril de 2018
16.04.2018
40 Años
40 Años

El retaule barroc de l'església de Sant Jaume dels Tracs ja ha estat restaurat

El Centre de Restauració de Béns Mobles ha retornat l'obra a Riner després de 4 mesos

16.04.2018 | 08:18
Membres de l´equip encarregat de la restauració

L'església de Sant Jaume dels Tracs, al municipi de Riner i propietat del bisbat de Solsona, ha vist restaurat el retaule barroc del seu altar major. Els treballs els ha efectuat, durant quatre mesos, el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC). D'aquesta manera, el municipi del sud del Solsonès disposa d'una altra obra del període artístic i cultural del barroc.

L'edifici que forma l'església és d'estil romànic, ja que data del segle XII. Tot i així, el retaule en qüestió és una obra del segon terç del segle XVII. Segons el Centre de Restauració de Béns Mobles, la peça es trobava en un estat de conservació deficient, sobretot pel que fa a la seva estabilitat estructural. El retaule es va desmuntar de l'església el mes d'octubre del 2017 i es va dur al Centre de Restauració per iniciar-ne la restauració, consistent en la introducció en la cambra d'anòxia durant un mes per eliminar-ne els insectes xilòfags, l'aplicació d'un desinsectant, el sanejament de la fusta i el tractament de consolidació amb fusta nova de cedre.

Pel que fa a la policromia, l'equip va fixar nombrosos aixecaments i va fer la neteja superficial i la reintegració pictòrica per aconseguir una harmonia pictòrica del conjunt. El moble, sobre el qual ja s'havia actuat al voltant del 1995, amb una intervenció a la capa pictòrica, és compacte i lineal. A més, s'organitza horitzontalment amb basament, predel·la i dos cossos i, verticalment, en tres carrers d'igual amplada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema