El Consell Comarcal, durant els mesos de març i abril, està netejant cunetes de carreteres i desbrossant camins en conveni amb els ajuntaments. A causa de les fortes plujes de les darreres setmanes, aquest tipus d'accions s'han accentuat. Els darrers municipis en els quals s'ha treballat han estat Clariana de Cardener, Llobera, La Molsosa i Pinós.

Els treballs que realitzen s´executen observant les prescripcions bàsiques de prevenció de riscos laborals, segons informa l'ens comarcal. En el cas del treball amb la desbrossadora, es necessari l´ús de l´Equip de Protecció Individual, la senyalització dels treballs i els equips de dues persones, entre d'altres característiques.

Les persones que estan desenvolupant aquestes tasques han estat contractades pel Consell Comarcal del Solsonès mitjançant el programa de Treball i Formació del Servei d´Ocupació de Catalunya, el Servicio Público de Empleo Estatal i el Fons Social Europeu.

A més, el Consell també ha portat a terme una formació per a operaris polivalents. El curs, anomenat 'Planificació i gestió del manteniment d´espais públics', inclou la formació en ús i manteniment de desbrossadores, paleteria i priorització de tasques de manteniment d´espais públics.