La segona jornada Talentària es celebrarà el dissabte 19 de maig a les deu del matí al Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Solsona (CTFC). La conferència inaugural serà sobre comunicació a càrrec de Txell Costa. Gemma Fillol conduirà un col·loqui sobre l´emoció com a motor de la comunicació, en el qual participaran Marta Pastor, de la joieria Fauna y Flora; Núria Roca, de l´hotel La Garriga de Castelladrall, i Ester Armengol, de Mon Aroma Cosmètica Natural. El dinar s´aprofitarà com a espai de networking entre totes les assistents.

La jornada formativa per a artesanes, dissenyadores, artistes i emprenedores porta per títol 'Comunicar amb els cinc sentits' i, com a novetat, la la tarda comptarà amb propostes més pràctiques. Èlia Fiblà, de The Craft Academy, impartirà un taller que porta per títol "Comunicació handmade. Pla de comunicació per a marques artesanes", seguit d´una càpsula formativa a càrrec de Vanessa Carrasquilla, de Comunicraft, titulada "Tens una història per explicar. Eines que et poden ajudar a aparèixer als mitjans".

La cloenda, prevista per a dos quarts de sis de la tarda, tindrà el toc musical de Lídia Pujol, una de les veus femenines més arrelades a la música popular catalana. I és que l´art és un dels ingredients intrínsecs a Talentària. Enguany l´artista local que també participa en l´organització de la jornada i que li dedicarà una obra és la il·lustradora Anna Terricabras.

Les altres membres de l´equip de treball que prenen part en la cuina de Talentària 2018 són la fotògrafa Aida Majoral, les dissenyadores gràfiques Anna Serra i Erika Escudero i la periodista Noemí Vilaseca, que conduirà la jornada.

Les inscripcions romandran obertes al web www.talentaria.cat fins al 10 de maig, tot i que les places són limitades. El preu és de 55 euros i inclou el material, l´esmorzar i el berenar. El dinar, al restaurant Can Mascaró, valdrà 20 euros i es pagarà en el moment de les acreditacions, el mateix dia de la jornada.

L´any passat aquest fòrum va superar les expectatives de l´organització, amb una seixantena de participants d´arreu de Catalunya, Andorra i les Illes Balears. Talentària és el resultat de la reformulació dels seminaris de lideratge femení que es van organitzar a Solsona durant sis edicions.

Organitzen l'esdeveniment la regidoria de Polítiques d´Igualtat de Solsona, el Servei d´Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Solsonès i l´Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona amb la col·laboració del Consorci Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, la Diputació de Lleida, l´Institut Català de les Dones, el Servei Públic d´Ocupació de Catalunya i l´Associació d´Artesans del Solsonès.