L'Hora del Vermut a la plaça de Sant Joan es consolida any rere any. Ahir dissabte, tot i la meteorologia inestable, no va ploure i l'aperitiu a l'aire lliure es va poder desenvolupar sense problemes. Avui diumenge, també a les dotze del migdia, l'ídil·lic indret de Solsona tornarà a celebrar l'esdeveniment que mescla gastronomia amb música, presidit per la seva espectacular font gòtica i la capella dedicada al sant.

De la part gastronòmica de l'Hora del Vermut se n'encarreguen els establiments de la zona Cal Cabanes, L'Espetec, Fruits Taribó, Trumfos de Cambrils, Toleràncies, Gremi d'Hostaleria del Solsonès i Territori de Masies. Enguany, s'ha ampliat l'oferta gastronòmica, sempre procurant que es tracti d'elaboracions originals i de quilòmetre zero, i s'espera superar la xifra de 3.000 tiquets venuts de l'any passat. Els tastets són regats amb vermut casolà o altres begudes.

La part musical ahir va tenir el Quartet de Saxos de Solsona i avui hi haurà l'actuació de les cantants i instrumentistes Laia Pujol (saxo, piano i veu) i Júlia Xandri (piano i veu). Les joves solsonines interpretaran temes a duet i també en solitari, amb un repertori farcit d'estàndards de jazz, soul i pop en català i anglès.