Un dels elements que identifiquen més la lectura i les biblioteques són els punts de llibre. Per això, coincidint amb la commemoració del tercer aniversari de la Biblioteca Carles Morató, es convoca el Concurs de punts de llibre d´aquest equipament, que, precisament, també arriba a la tercera edició. És obert a l´alumnat de 5è i 6è de primària de la ciutat.

Les bases són pràcticament iguals que en les edicions anteriors, si bé canvien els cursos als quals s´adreça. L´objectiu de la convocatòria, organitzada per la regidoria de Cultura, a través de la biblioteca, amb la col·laboració del Pla Educatiu d´Entorn, és fomentar la creativitat en els infants i afavorir la seva relació amb l´equipament cultural. Les bases del concurs es poden consultar als webs de la biblioteca i l'ajuntament de Solsona.

El punt de llibre guanyador serà imprès i distribuït per la Biblioteca Carles Morató. La persona que en sigui l´autora també rebrà un val de 25 euros per bescanviar per material de dibuix. El jurat l´integraran representants de la biblioteca, el Pla Educatiu d´Entorn i la regidoria de Cultura, que valoraran l´originalitat del dibuix i la frase. El 6 de juny es comunicarà el veredicte i fins a final de mes s´exposaran totes les propostes presentades. L´any passat el treball guanyador va ser de Guiu Quevedo Ricart, de 10 anys.