Ja hi ha data d´inici de l´esperada millora de la carretera C-26 en al seu pas per Solsona. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha comunicat a l´Ajuntament que les màquines començaran a treballar la setmana del 4 de juny i és previst que executin les obres en un termini d´entre dues i tres setmanes. Aquesta setmana s´ha dut a terme una reunió prèvia de planificació entre representants municipals, del Servei Territorial de Carreteres i l´empresa constructora, M. J. Gruas.

La intervenció consistirà en el reforç del ferm en un tram d´uns tres quilòmetres, la major part del qual travessa el terme municipal. Afectarà des de la carretera de Bassella a l´altura de la cruïlla amb el carrer de Sant Pere de Graudescales, fins a l´enllaç de la C-26 amb la C-55, a l´entorn de la rotonda dels polígons industrials dels Ametllers i Pronisa, aproximadament. Els treballs inclouen els fresatges i reposicions, recreixement del ferm, elements de drenatge i senyalització, abalisament i defensa.

En aquells trams de la via en què no hi hagi desviaments possibles per al trànsit, no es tallarà la carretera i es donarà pas alternatiu, com per exemple a la carretera de Bassella. Amb tot, això provocarà congestions en alguns moments del dia. Per això, des de l´Ajuntament s´adverteix de la complexitat de l´obra i s´apel·la a la paciència als conductors. També s´aconsella que, sempre que sigui possible, per exemple per anar a treballar als polígons industrials, els vehicles es desviïn per la variant.

Aquesta setmana s´han reunit per tractar aspectes de coordinació l´alcalde, David Rodríguez, la regidora d´Urbanisme, Rosó Barrera, representants de Carreteres, l´empresa constructora, els serveis tècnics municipals, la Policia Local i la brigada municipal. A mesura que s´iniciïn les obres i vagin avançant s´anirà informant la població de l´afectació de la mobilitat a cada tram.