El solsoní Víctor Pérez, especialista en història intel·lectual de Catalunya, presenta el llibre inèdit d'Eugeni d'Ors (1881-1954) Els fenòmens de l'atenció amb una taula rodona. Serà aquest divendres, dia 25, a les set de la tarda al saló de les Homilies d´Organyà de la Biblioteca Carles Morató.

L'edició d´Els fenòmens de l´atenció ha anat a càrrec de Víctor Pérez i ha estat publicat per l´editorial Obrador Edèndum. L'acte tindrà el format de taula rodona, que porta per títol "EL primer text sobre psicologia científica i experimental a Catalunya?". Hi participaran, a més de Pérez, Elena de la Cruz Vergari, directora de l'editorial i professora romanista de la Universitat Ramon Llull, i Sergi Ballespí, professor de Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en psicopatologia.

El periodista, escriptor i filòsof autor de La Ben Plantada (1911), un dels intel·lectuals catalans més influents de l´època, havia cursat també estudis de psicologia mentre treballava de corresponsal a París per a La Veu de Catalunya. Víctor Pérez va dedicar la seva tesi doctoral a aquesta obra inèdita per aportar una nova clau interpretativa sobre el personatge i la seva obra i, alhora, treure a la llum més informació sobre la història de la psicologia a Catalunya.