La Comunitat Islàmica de Solsona ha desenvolupat en els dar-rers dies diverses activitats per donar-se a conèixer al conjunt de la població. El seu centre neuràlgic és la mesquita de Solsona, que ha complert quatre anys des de la seva inauguració.

Dissabte passat, coincidint amb el final del ramadà, l'entitat va organitzar un iftar, un sopar comunitari per trencar el dejú. A base d'especialitats àrabs, va tenir dues-centes persones, «més de la meitat de les quals, catalanes», en paraules del secretari de la comunitat, Mimoune Badaoui.

Membres de la comunitat, durant la celebració, van explicar característiques del ramadà. Per exemple, que es tracta del novè mes del calendari musulmà i que el dejuni que es porta a terme en aquest període és un dels cinc pilars de l'islam. Abans de sopar, els assistents van poder veure les pregàries vespertines.

Badaoui ha explicat a Regió7 que la comunitat vol «compartir amb els veïns, i aprofitant el ramadà hem volgut transmetre a tothom una part de la nostra cultura. A més, l'acollida que tenim és més que satisfactòria», segons el secretari.

En els darrers mesos, la Comunitat Islàmica de Solsona també ha format part de la secció d'entitats de la Fira de Sant Isidre, amb una parada de pastissets i pastes típiques marroquines i ha tingut un espai a la parada del Casal Popular La Fura durant la diada de Sant Jordi. «A més d'aquestes activitats puntuals, també ens podeu trobar cada dia a la mesquita, on preguem i on desenvolupem els tallers per a infants», ha afegit Mimoune Badaoui. Ahir, divendres, a la mesquita de Solsona també hi va haver la celebració del final del ramadà, tot i que en aquest cas va ser una festa més destinada per a la comunitat musulmana.