La instal·lació d'un ascensor per accedir a la part superior de la capella de la Mare de Déu del Claustre s'ha definit com la proposta preponderant de les millores que es duran a terme durant l'estiu a l'oratori del Claustre, segons fonts de la Confraria de la Mare de Déu del Claustre. El mecanisme permetrà l'accés a persones amb mobilitat reduïda a la part superior, on hi ha el cambril.

Els treballs relatius a l'ascensor es desenvoluparan sobretot durant el mes d'agost i serà l'última part de les reformes en finalitzar, ha explicat a Regió7 el president de la Confraria, mossèn Josep Maria Besora. L'habilitació de l'elevador s'emmarca en els tres projectes de millora que ha decidit desenvolupar la confraria amb relació a la capella de la Mare de Déu del Claustre de la catedral de Solsona.

«El primer està enfocat a la il·luminació de tota la capella i del cambril, el segon consisteix a posar un ascensor per anar cap a la part superior de la capella, i el tercer consisteix a netejar el retaule», ha declarat Besora. A l'espai situat al temple solsoní, es venera la imatge de la Mare de Déu del Claustre, la patrona de la ciutat.

Pel que fa a la il·luminació, segons el president de la confraria, els leds que s'instal·laran també formaran una part important de la millora, ja que permetran estalviar en llum. «Col·locarem una tira de leds al voltant de la cornisa de la cúpula de la capella, que projecti la llum cap a dalt», ha afegit Besora.

Quant a la neteja del retaule, serà efectuada per tècnics de restauració. El president de la confraria també ha informat que els tres projectes «han d'estar acabats abans de la festa major, per tant, durant l'estiu és quan serà el gruix més important de les obres. El dia 7 o 8 de setembre ja hauran d'estar enllestides». La Vint-i-Quatrena, dins de la Confraria de la Mare de Déu del Claustre, va aprovar els tres projectes en la seva darrera assemblea, i a partir d'aquí els administradors i les administradores es van posar a treballar en les tasques concretes.

Festa major

Les obres és previst que s'acabin a principi del mes de setembre, abans de la Festa Major de Solsona, també anomenada la festa del Claustre. La confraria, juntament amb l'Agrupació de Geganters i l'Ajuntament solsoní, són les tres entitats gestores de la festa i en-carregades del seu protocol. Enguany, la celebració serà entre els dies 7 i 11 de setembre.