La Biblioteca Carles Morató engega la literatura infantil del Conta-Rondes que enguany adopta una línia de treball que pretén posar en valor els àlbums il·lustrats des de les perspectives de la creació, la lectura i l'escolta. L'activitat, les inscripcions de la qual s'obren aquesta setmana, està adreçada al públic entre 3 i 12 anys. El Solsona Conta-Rondes guarda els objectius de promoure l'interès per la lectura i alhora, dinamitzar el nucli antic.

Per a la realització de l'activitat, es demana que els infants vagin acompanyats d'un adult, ja que s'efectua en diferents indrets del centre històric solsoní. És per això que l'activitat s'aturarà en dos punts del casc antic. Les places són limitades, concretament 25 infants per sessió. Les inscripcions es duran a terme a la biblioteca fins al dia 11 de juliol amb un preu de 2 euros els infants i 3, els adults acompanyants.

Enguany, la psicòloga, assessora d'educació infantil i coordinadora del grup de treball Art i Literatura de l'Associació de Mestres Rosa Sensat, ha contribuït en el disseny de l'activitat. D'aquesta manera, Colilles participarà al Conta-Rondes com a especialista en àlbums il·lustrats amb l'artista local, Anna Terricabras i Ester Barniol, directora de la biblioteca solsonina.

L'activitat culminarà amb una sessió nocturna per al públic adult el divendres 20 a les nou del vespre. Es tracta d'una sessió organitzada per expertes en la matèria dels àlbums il·lustrats com són Montse Colilles, Anna Juan i Marta Roig. Tal com explica l'Ajuntament de Solsona, el saló de les Homilies d'Organyà esdevindrà un "espai de degustació d'àlbums il·lustrats en el qual els assistents podran tastar les obres que escullin a la carta que se'ls oferirà i, posteriorment, se'ls explicarà la recepta i el mètode de cocció dels llibres escollits".

Les dues darreres edicions van tenir una participació de 72 nens i nenes i 135 adults l'any 2016. L'any passat la participació es va veure reduïda amb 59 infants i 82 adults, respecte l'any 2016. La Biblioteca Carles Morató afirma que "l'assistència a aquesta activitat és notable, per la qual cosa val la pena mantenir-la cada estiu".