La formació solsonina entonarà La Batalla de Peracamps, que es tracta d'una peça musical referida a la batalla succeïda l'any 1839 al municipi de Llobera, just a les darrreries de la Primera Guerra Carlina, conflicte que va esdevenir d'allò més emblemàtic. Albert Fontelles-Ramonet, director de la Cobla, va redescobrir la composició a l'Arxiu Diocesà de Solsona i va decidir instrumentar-la per a ser interpretada per la banda solsonina. Així, la recreació d´un viatge al passat s´acabarà de fer evident amb la presència dels trabucaires de la ciutat. Fontelles explica que "al segle XIX era habitual que agunes obres d'esperit revolucionari fossin acompanyades amb trabucs o canons". De fet, en el manuscrit de la composició hi ha anotat el mot "bomba", comenta el músic.

Així, la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona engega un espectacle que barreja música amb narració, història i poesia. La mostra comptarà amb la col·laboració del conegut escriptor solsoní Raül Garrigasait, guardonat per l'obra "Els estranys", que dibuixarà un viatge al segle XIX. Alhora, el rapsode Víctor Pérez, amb el sobrenom "Moixic", recitarà obres dels poetes Valls, Foix i Pujols.

La primera part del concert duu el nom "Entre Déu, la terra i la revolució" on Garrigasait s'encarregarà de la tria musical de la Cobla que es localitza entre el Sexenni Democràtic i la Tercera Guerra Carlina. El tipus de música que lluïrà l'entitat musical serà de caràcter religiós com Contrapàs de Joaquim Serra, música popular com les primeres havaneres escrites a Catalunya per Pep Ventura i tonades revolucionàries, com La Marsellesa francesa. "Cobla en vers" correspon al títol de la segona part de la cita on serà el torn de Moixic amb un repertori que pretén homenatjar autors locals, des de poetes com Francesc Pujols i J.V.Foix fins a músics destacats com Joan Roure i Rafael Ferrer, entre d'altres.

A banda, el cartell del cicle en el qual s'emmarca la cita musical durà una firma local com és la de l'artista Anna Terricabras.