La comunitat de mossens de qui les monges del Cor de Maria tenien cura ha mostrat el seu descontentament, en declaracions a aquest diari, per l'abandó forçat de les religioses de la casa que tenien al Seminari de Solsona. Les quatre germanes, pertanyents a la congregació religiosa de les Missioneres Filles del Cor de Maria, hauran de deixar l'edifici el dia 1 de setembre, segons assegura la congregació. El bisbe de Solsona, Xavier Novell, va ser qui va comunicar la notícia al col·lectiu de capellans de la casa del Seminari, format per quinze sacerdots, que han definit la marxa de les religioses com una mala notícia: «No hi ha res que pugui suplir la seva presència».

Per a Josep Vila, mossèn retirat, l'adeu de les religioses es deu «a una mala gestió tant per part de la jerarquia de la congregació com de l'Episcopal». La congregació es dedica a vetllar pels sacerdots que resideixen al Seminari, a l'atenció de grups del bisbat o de les persones que participen en recessos espirituals. Tot i això, la manca de relleu generacional i l'envelliment de les religioses ha provocat que no es puguin fer càrrec dels serveis tal com ho feien abans: «Quan érem un grup de 8 germanes ens podíem dedicar a la infermeria, deixar enllestides les habitacions, netejar i cuinar, però ara tan sols quedem quatre monges, la majoria grans, i no podem fer-nos càrrec de tots els serveis», declarava una de les religioses.

La seva missió ha estat, assegurava, «cuidar els malalts i vetllar-los, i ens hem mantigut sempre fidels a la màxima de la nostra congregació». Segons els capellans, el que han fet les germanes és «seguir la feina de la fundadora de la companyia», Maria Güell i Puig. Mossèn Vila subratllava que cada congregació té el seu carisma, i, en aquest cas, la del Cor de Maria fa homenatge a la seva impulsora, que rau en «el seguiment de Crist pel camí dels consells evangèlics en l'exercici de la caritat, amb humilitat, a la llum i exemple de la Mare de Déu». La fundació de la congregació es remunta a l'any 1899 i el bisbe Valentí Comellas, l'any 1922, ja va comptar amb les germanes del Cor de Maria confiant-los els serveis de cuina. El setembre d'aquell mateix any arribaven les quatre primeres fundadores al Seminari de Solsona. El setembre marxaran les últimes.