L'Ajuntament de Solsona implementarà obres de protecció de la llera del riu Negre a l'altura del pont de l'avinguda de la Verge de Montserrat. De fet, el consistori preveu iniciar la intervenció els pròxims dies. L'efectuació de les obres va a càrrec de l'empresa Excavacions Casas d'Olius i comprèn un pressupost de 19.000 euros, inclòs en l'exercici d'enguany. L'actuació comprèn, en primer lloc, l'excavació del terreny. En segon lloc, es construirà una escullera mitjançant pedra calcària, i s'hi col·locarà una rampa d'accés al peu del talús des del vial d'accés a la Mare de la Font. Alhora, també es farà una reposició de les plantacions més perjudicades.

L'erosió d'un tram soscavat va propiciar una estabilització del terreny. L'Ajuntament va reunir-se amb tècnics de l'Agència Catalana de l'Aigua fa prop d'un any, quan van contemplar la rehabilitació de la llera. En aquest moment, es va dissenyar una protecció del tipus escullera de pedra situada al fons i als laterals en un tram que abraça 10 metres. Així, es va dissenyar un procediment en què la regidoria d'Urbanisme intentarà que l'afectació a la mobilitat sigui la mínima i necessària, sobretot «puntual» al carrer dels Tints, per on entrarà i sortirà la maquinària.

Queixes del veïnat

Els veïns de la zona ja van alertar dels perills que corrien els edificis a causa de les fortes riuades, segons explica Rosó Barrera, regidora d'Urbanisme. Barrera afirma que ja disposen dels permisos i l'autorització de l'ACA per engegar els treballs de protecció.