El nucli piteu dona pas als nous horaris d'estiu del servei de recollida selectiva porta a porta (PAP). El període estiuenc ha propiciat que la recollida comencés aquest juliol a les 6 h del matí.

El batlle piteu, Francesc Xavier Mas, destaca que Sant Llorenç de Morunys ocupava una posició «patètica» al conjunt del país fa sis anys. I a afegeix que, «com a representant d'un poble, veure que ocupes una posició amb la qual rasques el terra del rànquing, fa vergonya». De fet, fins a l'any 2017, el Solsonès era una de les comarques que generava més residus, segons l'Agència Catalana de Residus. Així, el regidor piteu de Medi Ambient d'aleshores, Josep Pintó, va plantejar l'adhesió al projecte del porta a porta i finalment es va posar en marxa al novembre del 2012.

Avui, Mas afirma que Sant Llorenç de Morunys «ja forma part dels 50 municipis líders del PAP». A banda, Josep Maria Tost, director de l'Agència Catalana de Residus, explica que altres municipis de la comarca, com la mateixa Solsona, preveuen la implantació del porta a porta.