Solsona concentra, per primera vegada en una mateixa jornada, la Festa dels Oficis, que inaugurarà el dia i s'allargarà durant el matí, i la Trobada de Gegantons, que engegarà a la tarda. Així, l'Ajuntament de Solsona té la voluntat de fer de l'últim dissabte del mes de juliol un dia complet pensat per al públic familiar. D'aquesta manera, fonts del consistori subratllen que el format contribuirpa a "retroalimentar les dues cites i afavorir la participació del públic".

La cinquena edició de la Festa dels Oficis incorpora com a novetat una activitat de gegantons que consistirà a confeccionar un cap gros individual i així participar a la trobada de la tarda. La celebració que gira entorn els oficis tindrà lloc a la sala Polivalent amb un matí replet de tallers gratuïts d'educació viària, fotografia, cuina, entre d'altres, proposats per la regidoria d'Educació mitjançant el Pla Educatiu d'Entorn.

Els objectius de darrere la convocatòria, que l'any passat va aplegar un centenar d'assistents, rauen en ampliar les alternatives de lleure per a les famílies durant les vacances i, alhora, promocionar els oficis locals. Hi col·laboren la regidoria de Cultura, la Policia Local i diversos negocis solsonins i voluntaris particulars.

La Trobada de Gegantons enguany suprimeix els ballets, ja que en l'edició passada es va fer difícil trobar balladors, però allarga el temps i el recorregut del passacarrers. Tot i així, l'acte donarà el seu tret de sortida amb les inscripcions, un berenar, la plantada d'elements i un concurs d'acoloriment i el sorteig de dos nans. Culminarà amb una cercavila i una ballada final a la plaça Major a les vuit del vespre amenitzat per la banda solsonina Trinxaranga. En aquesta edició, els Bessons de la Geltrú, dos dracs infantils del folcklore de Vilanova i la Geltrú, també hi són convidats.

En la Trobada de Gegantons s´hi congreguen tot tipus d´elements, alguns de casolans i d´altres de professionals, que reprodueixen la imatgeria gegantera de Solsona i altres contrades, així com personatges fantàstics de tot tipus.