L'Associació de Veïns del Nucli Antic de Solsona (AVNA), en col·laboració amb el Gremi d'Hostaleria, inicien avui, dijous, la campanya «Si parles fluixet, ens podrem acostar més». Es tracta d'una proposta finançada per mitjà dels recursos propis de l'associació obtinguts a través de les quotes dels seus afiliats i afiliades. La iniciativa parteix del malestar dels veïns del centre històric de la ciutat causat pel volum de la gent que es concentra als carrers durant la nit i la matinada.

Fonts de l'AVNA denuncien que «el soroll sobrepassa amb escreix els límits normals» i afegeixen que l'oci nocturn hauria de «poder ser compatible amb el respecte al descans dels veïns». Així, el col·lectiu creu que aquest fet es podria corregir conscienciant els clients dels bars que no alçant la veu i «parlant fluixet» contribueixen a la convivència ciutadana. D'aquesta manera, es distribuiran cartells pels establiments que formen part del Gremi d'Hostaleria i aquells que lliurement vulguin adherir-s'hi, a més a més de samarretes, posagots i estovalles de paper.

L'entitat, integrada per persones d'edats diverses, va fundar-se l'any 2015 amb l'objectiu de millorar la vida, la convivència i el gaudi al nucli antic de Solsona.